Foodtrucks zijn hot! En niet voor niets natuurlijk want een pleintje met allerlei soorten foodtrucks zorgt voor een heerlijke sfeer. Lekker samen eten en drinken. Mobieltjes zijn niet toegestaan. Alleen om misschien even een foto te posten van de gezelligheid en het lekkere eten of drinken wat je net gekocht hebt. Verder zijn foodtruck festivals vooral een sociaal gebeuren. Vaak zie je lange tafels waar iedereen bij iedereen aanschuift.

Op de festivals vind je vaak tussen de 10 en 30 verschillende soorten foodtrucks. Het aanbod is vaak heel divers. Van zelfgemaakte frites ter plekke gesneden van mooie aardappelen tot heerlijke broodjes met allerlei soorten vlees of beleg. Daarnaast kan er natuurlijk ook volop gedronken worden. Het aanbod is vaak ook divers. Een frisse cocktail of gewoon een lekker biertje of frisje. Afsluiten doe je met een kopje koffie, thee of cappuccino. Liefst gemaakt door een barista van een Kaldi Mobiel, maar we zijn natuurlijk niet op elk festival aanwezig :).

Veelal is er ook een muzikale omlijsting tijdens zo’n festival. Op een of meerdere podiums wordt lekkere muziek gespeeld wat bijdraagt aan de ongedwongen sfeer op het event. Je kunt dus een hele dag vermaakt worden en ook de innerlijke mens verwennen. Wat wil je nog meer.

Foodtruck Festivals Overzicht

Er worden door het hele land vanaf maart tot september ongeveer foodtruck festivals georganiseerd. Van kleine lokale festivals tot grotere rondtrekkende festivals. Er zijn verschillende sites waar je overzichten kunt vinden. Op de site van De Genietende Foodie vonden we een mooi overzicht van de festivals in 2018. Doe er je voordeel mee en plan een leuk dagje uit.

Foodtruck Festivals Koffiebar

Categorieën: FestivalNieuws