De Kaldi Rainforest groene koffie lijn bestaat uit 3 soorten. Voor Kaldi Mobiel is gekozen voor de Kaldi Rainforest Azteca Espresso Extra Dark. Een koffie die uitermate geschikt is voor het maken van een espresso en cappuccino. Onze ervaring is dat dat de twee meest gekozen koffie varianten zijn op evenementen.

Je mag het Rainforest Alliance logo voeren als 30% van de koffiebonen van Rainforest gecertificeerde plantages komt. Kaldi gebruikt als een van de weinige koffiezaken 100% Rainforest gecertificeerde koffiebonen. Echt groene koffie dus!

De keuze voor deze groene koffie wordt gewaardeerd door onze klanten en gasten. Naast gewoon een lekkere kop koffie dus ook duurzaam. Veel van onze klanten waarderen dat extra.

Rainforest Alliance is een keurmerk net zoals bijvoorbeeld UTZ, Fairtrade en EKO. In de supermarkt kom je het logo tegen op onder andere Chiquita bananen. Ook diverse andere producten zoals chocolade, thee en specerijen kunnen in het schap liggen met het kenmerkende groene kikkertje op de verpakking.

koffiebar-offerte-aanvragen

Over Rainforest Alliance

Rainforest Alliance is een internationale non profit organisatie met als doel ecosystemen en de mensen en dieren die daarvan afhankelijk zijn te beschermen.

Rainforest Alliance werkt alleen samen met gecertificeerde boerderijen en plantages om de biodiversiteit te behouden, duurzame leefomstandigheden te verzekeren en sociale verantwoordelijkheden te nemen.

Boerderijen en plantages die aan de strenge eisen voldoen van het Sustainable Agricultural Network worden gecertificeerd met het Rainforest Alliance keurmerk. De controle hierop geschiedt door onafhankelijke en goedgekeurde organisaties. Voor bedrijven en consumenten is Rainforest Alliance daarom een betrouwbaar keurmerk. Het product met het Rainforest logo is volgens strikte sociale- en milieustandaarden gemaakt.

Groene Koffie bij Kaldi

Meer informatie over deze groene koffie vind je hier op onze webshop.Naast deze Azteca koffie bestaat de groene lijn trouwens uit de Kaldi Rainforest Alliance Medellin koffie. Deze is ook nog eens biologisch. En als laatste is er ook een cafeïne arme variant: de Kaldi Rainforest Alliance Decaf Espresso.

Groene Koffie